dissabte, 27 d’abril de 2013

LES ESCOLES D'ADULTS REIVINDIQUEN EL DESENVOLUPAMENT DE LA LLEI DEL 95 I EL RECONEIXEMENT ACTUAL DELS CENTRES I EL SEU FINANÇAMENT

El saló d'actes de la facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València s'ha quedatmenut per a acollir els centenars d'ensenyants i alumnes de les escoles d'adults vinents d'arreu de la geografia valenciana. 
L'acte promogut per la Mesa d'Agents Socials per l'FPA  que també ha comptat amb el suport de la totalitat del sindicats, la Federació d'Associacions d'Alumnes i els partits polítics que ocupen la bancada de l'oposició a les Corts Valencianes, així com de la Confederació d'Associacions de Veïns i d'altres grups entitats i associacions cíviques, ha tingut com a punt central la presentació del Manifest "Unes bones polítiques valencianes envers l'aprenentatge permanent". Un document ratificat per més del 95% del centres públics de Formació d'adults, associacions d'alumnes i consells escolars, que reivindica la vigència de la llei 1/95 de la Formació de Persones Adultes, el seu desenvolupament integral, el finançament dels centres públics de la generalitat i municipals i la consideració de la formació permanent com a element dinamitzador, regulador i equilibrador social i econòmic.
Les succecives retallades que ha patit l'educació d'adults pel que fa sobretot al centres públics municipals
(que suposen més d'un 70% del total de centres públics) , la falta de finançament del segon nivell del graduat en Secundària de molts centres , el retard en el pagament de les subvencions i ara  la incertesa afegida de l'aparició d'una probable llei de Formació de Persones Adultes , sense que s'haja ni tan sols presentat, estudiat o demant l'opinió de la comunitat educativa, ha fet que la Mesa d'Agents Socials amb el concens de vora el 100% del centres d'FPA reivindique aquest  manifest.   El text aprovat per unanimitat dels presents en la sala d'actes de la facultat de Filosofia i el 97% del conjunt de centres d'adults del País valencià, reclama l'increment dels recursos fins a l'1% del PIB per a la formació de persones adultes, la creació d'un òrgan directiu depenent de la Presidència de la Generalitat, el desplegament de la llei vigent fins ara i la regulació i reconeixement de tota la xarxa, els plans i els consells territorials com a instruments coordinadors i integradors de les ofertes i de les demandes.
L'Acte ha començat amb una conferència del professor Joan Romero en què ha analitzat l'impacte de la formació d'adults en la vida educativa, cultural i sociolaboral de la ciutadania valenciana. S'advoca pel garantiment de l'aprenentatge permanent i la formació de persones adultes com un sistema públic i territorialitzat, la participació de les persones en l'establiment dels seus itineraris formatius i la consideració de la formació permanent com a element dinamitzador, regulador i equilibrador social i econòmic.
L'Acte ha seguit amb la projecció de l'audiovisual  "L'Educació al llarg de la vida" del Grupaudiovisual de l'Associació d'Alumnes d'FPA de Catarroja, la lectura del Manifest i la posterior roda de premsa. A l'eixida de l'acte alguns alumnes  van optar per fer una concentració a les portes de la Facultat.

Notícies aparegudes en mitjans de comunicació:

El  punt Avui :  El 97% del Centres d'EPA han ratificat el Manifest a favor de l'aprenentatge permanent

Levante: Exigen aumentar los recursos de las escuelas de adultos hasta un 1% del PIB

La Veu del País Valencià: Els agents Socials demanen que es garantisca la Formació de les Persones Adultes 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada