dimarts, 17 de setembre de 2013

EL SECRETARI AUTONÒMIC D'EDUCACIÓ, RAFAEL CARBONELL, ES REUNIX AMB LA MESA PER L'FPA I DIU QUE DE MOMENT NO HI HA CAP NOVA LLEI D'FPA , PERÒ SÍ LA INTENCIÓ DE MILLORAR L'ACTUAL SISTEMA.El Secretari va comunicar  que no sabia quin era l’esborrany de l’avantprojecte de Llei d’EPA però que sí hi havien  hagut dos o tres documents, els quals ell  anomenà “informes"

No es plantegen cap disminució del mapa  actual de centres d’epa. Però sí alguns canvis i millores com passar l'FPA de les zones rurals als instituts.

la Conselleria no té cap intenció d’assumir els centres públics de FPA de titularitat municipal, entre altres raons, per les qüestions pressupostàries

Acte de recolzament al manifest de la MESA el passat mes d'abril
Ja ha començat el període de matrícula a tots el Centres de Foirmació de Persones Adultes del país. Com els darrers anys le ritme de matriculació és constant i en molts centres els primers dies ja s’han cobert l’oferta de places.
Comencem un any nou també amb certs dubtes sobre el furtur dels centres actuals, ja que tal i com tancàvem el darerr curs la posible nova llei de Formació de Persones Adultes que vol impulsar el Consell va marcar el tancament del curs i per tant també el començament d’aquest nou. 
A causa de la manca d’informació directa que no s’havia tingut per part de la Conselleria, la Mesa d’Agents Socuials per l’FPA va demanar una reunió amb el govern valencià per tal de saber què i com es volia fer  i si era així demanar el concens de tota la comunitat educativa amb el govern valencià per tal de dur conjunatemnt endavant un projecte que afecta a més de 270 centres i més de 80.000 aprenents. 
La reunió  dels representants de la Mesa (Fevaepa, Col·lectiu de Mestres Municipals, Tarepa, STE-PV, CCOO i UGT) i Rafael Carbonell, Secretari Autonòmic d’Educació  va tindre lloc el dia 31 de juliol
La reunió va respondre a la petició d’entrevista que la Mesa dels Agents Socials per la FPA va realitzar al President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra i a la Consellera d’Educació, Mª José Catalá.  Les dues entrevistes varen estar delegades al Secretari Autonòmic d’Educació.
Es va entergar al Secretari Autonòmic, el Manifest de la Mesa del 26 d’abril, amb els cinc punts prioritàris que des de la Mesa dels Agents Socials varen establir per al proper curs. Els representants de la Mesa li van traslladar  també la inquietud que havia causat  l'esborrany de llei i la demanda de desenvolupar l'actual llei al màxim. També la necessitat de tractar qualsevol iniciativa sobre la FPA amb les entitats que conformen la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes.
El Secretari però va comunicar  que l’esborrany de l’avantprojecte de Llei d’EPA  que havia sigut la causa de la reunió i que hi havia estat circulant aquest hivern, no sabia quin era perquè havien  hagut dos o tres documents, els quals ell  anomenà “informes”.  També va afirmar que el que pretén  Conselleria  és una millora de la FPA, una suma al que ja hi ha en aquests moments i que no es plantegen cap disminució del mapa  actual de centres d’epa actual. Però sí alguns canvis i millores com passar la FPA de les zones rurals als instituts per tal millorar les actuacions, incloure alguns dels programes de FPA als IES…
Un punt en què de partida tots estagueren d’¡acord va ser la importància de  l’educació d’adults a distància i semipresencial, fent menció explícita que aquesta educació a distància no necessàriament seria depenent del CEED. Tambés es posa de relleu la importancia del progra j).
Un altre punt molt interessant va ser la proposta que els centres havien de certificar oficialment els ensenyament d’idiomes. Tambéel Secretari Autonòmic  considerava important la tasca orientadora en els centres d’Educació d’Adults i va parlar d’implantar en cinc anys als professionals de l’orientació en els centres d’EPA. Va manifestar la importància que des d’Europa se li dona a la Formació d’Adults,  i va informar que aquest àmbit educatiu i formatiu estarà molt ben dotat econòmicament.
Respecte de la demanda que va plantejar la Fevaepa referida a la subvenció per a la Federació i Associacions d’Alumnes de centres de FPA que no reben subvenció des de ja fa anys no com altres associacions d’alumnes , de pares i mares, etc, el Secretari Autonòmic li va restar importància a eixa qüestió i no va ni contestar, va parèixer que per a d’ell era menys important que els altres temes.
A més, va comunicar, parlant de l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que la Conselleria no té cap intenció d’assumir els centres públics de FPA de titularitat municipal, entre altres raons, per les qüestions pressupostàries.
També va dir que no tenen cap presa en que se promulgue la nova Llei d’EPA, que no volen millorar la que hi ha- Llei 1/95 de la GV-, sinó que el que volen és una nova llei que millore l’actual i done respostes a la situació actual. Igualment va expresar el desig  d’obrir el màxim d’espais participatius perquè els màxims agents socials puguen participar en la millora del proper avantprojecte de Llei  d’EPA que esperen poder presentar en setembre i així iniciar el procés de debat i aportacions.
La temporalització que va proposar és la de començar al mes de setembre el procés participatiu i de consulta i acabar amb aquest procés en gener, però també assenyalant que no tenen cap pressa. Una vegada acabe tot aquest procés, l’avantprojecte sí serà finalment presentat i aprovat al Consell i d’ací, passarà a les Corts Valencianes per a la seua aprovació i promulgació.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada